Μάλαξη με βεντούζες

Η θεραπευτική μάλαξη με βεντούζες ή αλλιώς μάλαξη με τη χρήση αρνητικής πίεσης μέσω βεντουζών, είναι μια πανάρχαια μέθοδος, αναφορές για την οποία βρίσκονται και στα κείμενα του Ιπποκράτη, που εξασκείται ενεργά μέχρι σήμερα.
Εφαρμόζονται σε στοχευμένα σημεία του σώματος και οδηγούν σε μυοπεριτονιακή αποσυμπίεση, σε αντίθεση με τους χειρισμούς της κλασικής μάλαξης, όπου οι μυοσκελετικές δομές συμπιέζονται μεταξύ τους.

Σε μερικές περιπτώσεις, η βεντούζα μπορεί να μετακινηθεί όσο η αναρρόφηση του δέρματος είναι ενεργή, προκαλώντας ένα τοπικό τράβηγμα του δέρματος και του μυ (κυλιόμενη βεντούζα).

Η μάλαξη με βεντούζες έχει συνδεθεί με τη μείωση της αίσθησης του πόνου σε ποικίλες παθολογικές καταστάσεις, όπως ημικρανίες, ινομυαλγίες, αυχεναλγίες, βραχιαλγίες, οσφυαλγίες.

Η μείωση του πόνου που παρατηρείται μετά την εφαρμογή βεντουζοθεραπείας οφείλεται στο μειωμένο ερεθισμό των υποδοχέων του πόνου από την ελαττούμενη συγκέντρωση οιδημάτων και αματωμάτων στους ιστούς.

Οι βεντούζες εντάσσονται επικουρικά σε οποιοδήποτε πρόγραμμα αποκατάστασης και θεραπείας, ειδικά σε μυοσκελετικά προβλήματα που αφορούν τη σπονδυλική στήλη, αλλά και σε περιπτώσεις απλού κρυολογήματος.

malaxi
malaxi-ven