K Laser Cube 30 Plus

Στο PhysioTerra διαθέτουμε το καινοτόμο K Laser Cube 30 Plus  , το 2ο στο είδος του Laser που κυκλοφορεί πανελλαδικά.

Η θεραπευτική αξία του Laser αποκαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες τύποι Laser με χρήση σε πολλούς τομείς όλων των επιστημών.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι ένα Laser κατασκευάζεται με μεγάλη, με μικρότερη ή με πολύ χαμηλή ισχύ. Η ιατρική χρησιμοποιεί όλες τις ομάδες Laser.

 

Τι είναι το Laser

Ένα Laser είναι μια πηγή ενέργειας η οποία εκπέμπει ένα «καθαρό» φως. Η έννοια του «καθαρού» φωτός έχει να κάνει με το ένα και μοναδικό μήκος κύματος εκπομπής του.  Μια δέσμη Laser έχει, συνεχόμενα και σταθερά κύματα φωτός.

Η εκπομπή μιας δέσμης Laser μπορεί να γίνει τόσο στο οπτικό όσο και στο αόρατο για τα μάτια μας φάσμα.
Το μήκος κύματος και η ισχύ ενός Laser καθορίζουν και τον τομέα χρήσης του.

Πόσες ομάδες Laser χρησιμοποιεί η ιατρική;

Τα Laser έχουν καταταχθεί σε τρεις ομάδες.

 • Πολύ ισχυρά, χρησιμοποιούνται αντί του χειρουργικού νυστεριού, όπως π.χ. σε έναν ακρωτηριασμό.
 • Ισχυρά, μπορούν να αφαιρέσουν διάφορα τμήματα παθολογικού ιστού, όπως η εξαέρωση ενός κάλου από έναν δερματολόγο ιατρό.
 • Χαμηλής ισχύος ή θεραπευτικά, χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση των ασθενών σε πολλούς τομείς της ιατρικής, της φυσικοθεραπείας και της αισθητικής του δέρματος.

Η Δράση του K Laser Cube 30 Plus στη Φυσικοθεραπεία

1) Οίδημα και φλεγμονή

Το K Laser δρα στους μεσολαβητές της φλεγμονής, όπως στα μακροφάγα, τα ουδετερόφιλα και τα λεμφοκύτταρα επιταχύνοντας έτσι την επούλωση των φλεγμονωδών διεργασιών.

2) Αγγειογένεση και νεοαγγείωση

Το K Laser αυξάνει την οξυγόνωση των ιστών, επιταχύνοντας έτσι τις διαδικασίες επούλωσης.

3) Παραγωγή νέου αρθρικού χόνδρου

Το K Laser αυξάνει την παραγωγή των χονδροκυττάρων και του κολλαγόνου, βελτιώνοντας έτσι την αρθρική λειτουργία.

4) Αναγέννηση νεύρων

Ο πολλαπλασιασμός των αυξητικών παραγόντων, μέσω της θεραπείας με K Laser προωθεί την αναγέννηση των νεύρων, καθώς και το σχηματισμό μυελίνης γύρω από το νευράξονα που αποτελεί τη βασική θεραπευτική διαδικασία της νευρικής αποκατάστασης.

5) Παραγωγή κολλαγόνου

Η βέλτιστη ευθυγράμμιση και αναδιαμόρφωση των ινών κολλαγόνου μειώνει το σχηματισμό χηλοειδών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ελαστικότητα των ιστών.

6) Οστική αποκατάσταση

Το K Laser προωθεί τον πολλαπλασιασμό των οστεοκυττάρων, καθώς και την αναμόρφωση της εξωκυττάριας μήτρας του οστού, επιταχύνοντας έτσι την επούλωση των ιστών.

7) Αναγέννηση μυών

Το K Laser επουλώνει τις κατεστραμμένες μυϊκές ίνες και ενεργοποιεί τα μυογονικά κύτταρα, προωθώντας έτσι την αναγέννηση του μυϊκού ιστού.

4 μήκη κύματος

Η θεραπεία με το K Laser Cube είναι η πιο καινοτόμα θεραπεία Laser, εφόσον συμπεριλαμβάνει το βέλτιστο φάσμα μήκων κύματος που χρησιμοποιούνται στη Φυσικοθεραπεία διοχετεύοντας μέχρι 4 ταυτόχρονα!

660 nm : Το συγκεκριμένο μήκος κύματος απορροφάται κυρίως από τη μελανίνη, μεταφέροντας ενέργεια στους επιπολής ιστούς. Αναστέλλοντας τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων και ενισχύοντας την κυτταρική ανάπλαση, καθίσταται ως το πιο αποτελεσματικό μήκος κύματος στην επούλωση των ανοικτών πληγών.

880nm : Το τελευταίο ένζυμο στην αναπνευστική αλυσίδα είναι η κυταροχρωμοξυδάση,  η οποία καθορίζει πόσο αποτελεσματικά το κύτταρο μετατρέπει το μοριακό οξυγόνο σε τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP).  Τα ένζυμα απορροφώνται καλύτερα στα 800nm, καθώς ένα νέο μόριο ΑΤΡ παράγεται για κάθε έναν ολοκληρωμένο κύκλο οξυγόνου με στόχο την ταχύτερη ανάπλαση των κυττάρων.

905nm : Το οξυγόνο απελευθερώνεται σε διάφορα ποσοστά μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Όσο ταχύτερα συμβαίνει αυτό, τόσο μεγαλύτερη είναι η παροχή θρεπτικών ουσιών για την επούλωση. Αυτό το μήκος κύματος απορροφάται από την αιμοσφαιρίνη, το νερό, τη μελανίνη και την οξειδάση κυτοχρώματος C.  Όσο περισσότερη ακτινοβολία απορροφάται τόσο μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου είναι διαθέσιμη για τα κύτταρα.

970 nm : Το νερό στον οργανισμό μας απορροφά αυτό το μήκος κύματος σε πολύ σημαντικό βαθμό, ενώ όλη η ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα. Οι εν τω βάθει ιστοί μετατρέπονται σε μεταφορείς της θερμότητας σε κυτταρικό επίπεδο που διεγείρουν την τοπική μικροκυκλοφορία προκαλώντας περισσότερες καύσεις οξυγόνου στα κύτταρα.

Ενδείξεις-εφαρμογές  K Laser Cube 30 Plus

 • Μυοσκελετικές παθήσεις αυχένα, ώμου, αγκώνα, καρπού, δακτύλων, σπονδυλικής στήλης, ισχίων, γονάτων, αστραγάλου
 • Aυχενικό σύνδρομο
 • Oφυαλγία-Oσφυοισχιαλγία
 • Mυϊκός σπασμός, σημεία πυροδότησης (trigger point)
 • Μετεγχειρητικές καταστάσεις
 • Nευρίτιδα – νευραλγία (τριδύμου, μεσοπλεύρια), πάρεση προσωπικού νεύρου
 • Αθλητικές κακώσεις (διάστρεμμα, τενοντίτιδα, επικονδυλίτιδα, αιμάτωμα, μυϊκή θλάση)
 • Αρθρίτιδα (οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής)
 • Πώρωση καταγμάτων
 • Έλκη, κατακλίσεις, εγκαύματα
 • Διαβητικό πόδι